Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контакти



Новини / Технологии

09 Юли 08, 10:20
Нови технологии, интересни устройства и съвременни услуги от Asus, Intel и Most Computers
На 17 – 18 май се проведе превърналата се в традиция вече дилърска конференция в гр. Слънчев бряг, на която дилъри и журналисти от цяла България се събират, за да научат най-новото, най-интересното и всичко предстоящо около фирмите Asus, Intel и, разбира се, Most Computers. 
Всичко започна още с влизането в хотела, където във фоайето бе разположен целия арсенал актуални машини от Asus – лаптопи, субноутбуци, десктопи, LCD монитори и други. След като за пореден път бяха демонстрирани качествата им, а в това число високи характеристики, производителност и модерен дизайн, започна пресконференцията. Последната бе разделена на три части, като началото поставиха представители на Asus.  



В отделеното време бе разказано всичко за новите продукти на компанията, за постигнатото през изминалата година, както и какви са амбициите й за 2008, а и след това. Според статистиката най-продаваните продукти с марката Asus за 2007 са дънните платки и видеокартите, но очакванията са Eee PC и новите мобилни устройства на компанията да променят това в бъдеще. Да, освен на ноутбуците от М серията, на новия Lamborghini VX3 и бестселъра с Dual Core процесор – X51RL, Asus възлага много и на новото издание на Еее РС, за да влезе в ТОП 3 по продажби в Европа (за момента са на 6-то място). 
Наред с мобилните компютри, компанията демонстрира и последните си PDA и PND устройства, сред които М930 и Р320 – най-малкият в света PDA телефон с GPS. Беше загатнато и за предстоящата премиера на PDA машинка с бранда на Lamborghini, подробности за която очаквайте в някой от следващите броеве на сп. digital.  
След частта с впечатляващите устройства, Asus запознаха гостите с нещо още по-внушително. Става дума за малкия EPU чип – Energy Processing Unit, с чиято помощ потребителите ще могат да пестят до 40% от използваната при работа с РС енергия. Най-хубавата черта на EPU ем, че се свързва с всички компоненти на системата, така че всеки елемент от хардуера ще разчита на удължен живот, по-голяма надеждност и производителност. Дори досадният шум от вентилатора ще бъде сведен до минимум.  
Express Gate, възможност, достъпна само за конфигурации с дъна на Asus, също обра овациите ни. Представете си, че сте готови за излизане, но тъкмо на вратата се сещате, че сте забравили да изпратите важен e-mail. Какво сега? Ще чакате няколко минути да зареди Windows и след това още толкова за основните приложения – не! Express Gate ви осигурява достъп до най-важните функции (e-mail, Skype, браузър, прогноза за времето, снимки и други), като времето за достъп от натискането на Power бутона до тях е не повече от 5 секунди!
Последната презентирана технология от Asus бе Drive Expert, която е вградена в чип, извършващ автоматичен бек-ъп на важни данни на твърдия диск, при това автоматично. Тя и всички останали технологии се поддържат от дънните платки P5Q.
Конференцията продължи с представянето на най-новото от „кухнята” на Intel, чиято презентация се проведе под слоугъна “Extreme to Mainstream”. С това водещият производител на компютърни компоненти заяви амбициите си да превърне необичайното в стандарт, да направи високопроизводителните компоненти достъпни за средностатистическия потребител. С масовото налагане на най-новите си достижения Intel ще постигнат голямо производство, а именно това е пътят към ниските цени за крайните клиенти.
Компанията се похвали с постижението си в размерите на градивната клетка, а именно новата 45nm технология, която доскоро бе само имагинерно понятие. В годините обаче Intel доказаха, че достигането на невъзможното е само въпрос на време, така че стремежът към 32nm не бива да ни учудва.
В категорията „очаквайте скоро” останаха новата серия процесори NEHALEM, както и MONTEVINA – процесорите за следващо поколение ноутбуци, които можем да видим около 10 юли т.г. в каталога на Мост Компютърс. Интересното при MONTEVINA е поддръжката на WiMAX.
При презентацията на Intel се заговори и за два нови термина – Netbook и Nettop. Изглежда ще трябва да свикваме с тях, тъй като тези устройства ще са все по-сериозно налагани на пазара. Както става ясно и от названията им, това са носими и настолни машини, специално пригодени за осигуряване на достъп до Интернет и не са конкурентни на основните РС-та.  

Третата и финална част от пресконференцията бе запазена за организаторите от Мост Компютърс. Освен че запознаха присъстващите със ситуацията на ИТ пазара в България, стана ясно, че за 2007 у нас най-продавани са били ноутбуците и PND устройствата, като очакванията са тази тенденция да се запази и през 2008. 

Освен това бе обявен съвременен начин за сервизно обслужване на потребители при наличие на проблем със закупената стока, който влиза в сила от 1 юни. 24/48 услугата гарантира, че на всички клиенти от страната ще коства не повече от 48ч от приемането до връщането на продукта, като транспортът се поема изцяло от Мост. За София този период е сведен до 24ч, което е разбираемо предвид по-добрата възможност за организация на транспорта.  

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0903