Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контакти



Новини / Образование

09 Май 07, 09:33 / Автор: Новина от националния образователен портал
Още 44 000 учители ще бъдат обучени на ИКТ умения до Коледа
Новини

 До Коледа 44 000 учители ще преминат обучение за придобиване на умения по информационни и компютърни технологии. 1000 преподаватели от ВУЗ ще обучават учителите за работа с компютър, Интернет, офис приложения и работа в мрежа. Обучението стартира на 23 октомври и ще приключи до 23 декември.

То се извършва в изпълнение на Националната стратегия и План за действие за въвеждане на ИКТ в българските училища. Обучението е втората голяма вълна за придобиване на знания и умения по информационни технологии от учителите в средните училища в страната.

 

Към края на тази година общият брой на обучените учители за работа с компютър ще надхвърли 93 000 души, което представлява 92% от всички учители в страната.

 

През миналата година бяха обучени други 44 000 учители, както и 3 000 ръководители на компютърни кабинети, а през 2006 бяха обучени още 2 000 учители по информационни технологии, за да обезпечат съответното обучение на ученици, което с последните промени в учебните планове вече започва от пети клас, вместо както досега – в осми.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.8671