Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контакти



Новини / Технологии

09 Юли 08, 10:03
Нов ултратънък преносим компютър
Apple MacBook Air
Теглото e около 1.3 кг, като варира в зависимост от конфигурацията, но със сигурност би удивило всеки  потребител независимо от това дали използва PC или MAC.
Клавиатурата въпреки малкия на пръв поглед дизайн е с нормален размер. Цветът на клавишите е черен, но цялата клавиатура е диодно осветена. Тази ненужна на пръв поглед екстра  ще е изключително удобна за хората, които често пътуват - осветената клавиатура позволява работа в пространства, които не са добре осветени. А multi-touch технологията, с която е снабден MacBook Air, е позната и на всички горди собственици на iPhone.
Лаптопът има вградена iSight камера. Камерата заедно с iChat софтуера позволява на любителите на видеоразговорите "на живо" да общуват безпрепятствено навсякъде.
Батерията е елемент, който традиционно предизвиква спорове сред специалистите и феновете на технологиите. Apple твърдят, че това е най-тънката батерия, която някога са произвеждали. В същото време размерът не означава занижени възможности за работа. Обратното, според официалната информация батерията може да издържи цели пет часа работа в интернет. Батерията обаче е вградена и несменяема. Факт, който предивзиква недоволство и критики сред някои наблюдатели.
MacBook Air се разработва в два варианта. Единият е снабден с 1.8-инчов харддиск с капацитет 80 GB. Вторият вариант е с SSD диск (Solid State Drive) с капацитет 64 GB.
MacBook Air е снабден с един USB 2.0, един аудиопорт и един Micro DVI адаптер. Сред минусите на ултратънкия лаптоп е липсата на някой портове. Основното достойнство на  MacBook Air  е употребата му в  безжична среда. Затова идва и с вградени Wi-Fi 802.11n и Bluetooth 2.1 + EDR.
И за финал MacBook Air e  с  дебелина от 0.40 до 1.93 см.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.481