Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контакти



Новини / Образование

03 Април 08, 19:15
Учителите в България могат да активират Windows Vista на домашните си компютри посредством националния образователен портал

Вече всички български учители могат да инсталират и активират безплатно новата операционна система Windows Vista и на домашните си компютри. За целта е необходимо да се регистрират в националния образователен портал и да следват инструкциите. Активацията на Windows Vista чрез регистрация в образователния портал е възможна благодарение на доброто сътрудничество на МОН, Майкрософт и фирма Сиела, която поддържа технически портала.

     Ползването на безплатен лицензионен софтуер от учители и преподаватели е един от ключовите моменти в споразумението между българската държава и Майкрософт, като в рамките на сключения договор между Министерство на образованието и науката и партньорът на Майкрософт за образование – фирма Стемо, се предвижда всеки от близо 100,000 учители и над 30,000 преподаватели и научни работници да може да ползва на домашния си компютър която пожелае версия на операционната система Уиндоус и на пакета приложни програми Майкрософт Офис.

В момента е в ход обсъждане на възможности държавата да подкрепи под някаква форма появата на поне 10,000 нови компютри в домовете на ученици, което ще позволи на България да бъдат предоставени и преференциални условия за лицензиран достъп за учиници срещу еднократна такса от 3 долара за комплекта Windows и Office XP.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

9.4854