Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контакти



Новини / Образование

03 Април 08, 19:20
В 31 пилотни училища са изградени безжични мрежи, а всеки от учителите в тях получава персонален лаптоп

В рамките на пилотен проект на Министерство на образованието и науката в 31 български училища (най-големите във всеки областен център, като в София, Пловдив, Варна и Бургас са по 2) се изгражда система за безжичен достъп до Интернет.

   Всеки от учителите в тези училища ще получи преносим компютър и набор от софтуерни програми улесняващи административната дейност. Целта на експеримента е да се установят преките ефекти от предоставянето на компютри на преподаватели по отношение както на създаването на нови учебни материали, така и по улесняване на чисто административните им дейности. Ще бъдат въведени и електронни дневници, както и система за обобщаване на данните, която ще позволи в реално време да се събира информация за оценки, отсъствия, да се прави разпределение на зали и часове, както и да могат родителите освен да се запознаят с успеха на детето си, да имат възможност да го сравнят със средния успех на класа и училището, да провеждат онлайн консултации с учители и др.

      След анализ на резултатите от проекта, Министерство на образованието и науката ще обмисли варианти за разширяване на програмата и възможности за подпомагане на снабдяването с преносими компютри за всеки български учител.

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5059