Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контакти



Новини / Компютри и интернет

30 Март 08, 19:17
Компютърните игри помагат за концентрацията на учениците, показва изследване

Как бихте реагирали ако детето ви започва учебните си занятия с компютърни игри? Идеята може да звучи доста неуместно и смешно в страна като нашата, където състоянието на образованието и без това е обект на постоянни нападки, но вече се реализира на практика в начални училища в Шотландия, макар и само пробно.

Главната цел на нововъведението е да се прецени влиянието на различните игри върху детския мозък и дали те не биха спомогнали за подобряване на представянето на подрастващите в училище.

В продължение на десет седмици ученици от няколко паралелки в шотландски училища са започвали деня си с 20 минути специално посветени на "тренировка на мозъка", включваща Тетрис и други игри, изискващи висока концентрация.

След игровите сесии учениците от въпросните класове са демонстрирали по-добро поведение в клас, значително подобрена концентрация и дори са повишили успеха си по математика, за разлика от съучениците си от паралелки, при които не е прилаган новия метод, съобщава Би Би Си.

Според Learning and Teaching Scotland – организацията дала идеята – компютърните игри са идеален начин децата да развият интерес към образованието.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1404