Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контактиНовини / Компютри и интернет

29 Юли 07, 23:39
Firefox пази децата от лоши сайтове

Британската компания Glaxstar създаде допълнение за браузъра Firefox, което позволява на родителите да предпазят децата си от разглеждане на съдържание в интернет, което е вредно за психиката им.

Добавката за втория по популярност браузър съхранява персонални настройки за всеки потребител. Достъпът до интернет е чрез парола, която се задава от родителя при конфигуриране на модула.

Модулът Glubble включва предварително съставен списък от неприемливи сайтове, който родителите могат да допълват. Програмата филтрира сайтовете от списъка, вкл. и при търсене с вградената функция на Google.

Добавката е безплатна, като за момента е достъпна в бета версия. Разработчиците твърдят, че засега няма аналог на тяхната програма.

Последната версия на Firefox освен това не поддържа системата за достъп до интернет, вградена в Windows Vista, което позволява на децата да разглеждат на този браузър всеки сайт, независимо от степента на неговата опасност.

Всички съществуващи решения за филтриране на съдържание определят опасността от дадена страница по наличието на определени думи в нея или по база данни със сайтове.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1689