Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контакти



Новини / Компютри и интернет

29 Октомври 07, 23:28
Проучват влиянието на компютърните игри върху децата

Само 2% от игрите получават етикети

Само 2% от игрите получават етикети "За деца до 18 години".

Британското правителство смята да проведе ново изследване по въпроса как компютърните игри със сцени на насилие влияят върху децата. Проучването на този проблем ще се проведе в училище в лондонския квартал Баркинг.

Проектът се оглавява от доктора по психология Таня Байрън. В него ще вземе участие и асоциацията на производителите на компютърни игри "Elspa". Нейният представител Пол Джексън заяви, че в компютърните игри твърде често виждат източник на всякакви социални проблеми - от затлъстяването до младежката престъпност.

"Това просто не е вярно и не ни върши работа", каза Джексън. По думите му благодарение на това изследване родителите ще бъдат информирани по-добре на какво играят децата им и какво търсят в интернет.

В реч в училището доктор Байрон заяви: "Видеоигрите и интернетът играят положителна и важна роля за възпитанието, обучението и развитието на децата. На трябва да се познават и дебнещите ни опасности".

Очаква се изследването да отнеме 6 месеца. По думите на Дейвид Брейбън от компанията "Frontier Games" учените не трябва да се ограничават с проучване на въздействието на видеоигрите и компютърните игри върху младежите.

"В действията на правителството винаги е имало елемент на лудитство: само да се появи нов промишлен отрасъл и той веднага е обвиняван, че е източник на нови заболявания в обществото. Сега първата работа на всички е да обвиняват нас", казва той.

Филип Оливър, президент на компанията "Blitz Games", смята, че родителите трябва да отделят повече внимание на етикетите върху кутиите с игри. Преди няколко дни Британският съвет за класифициране на филми за втори път отказа да разреши продажбата на играта "Manhunt 2".

По думите на Оливър това доказва, че системата с етикетите работи. По данни на "Elspa" само 2% от игрите, продавани във Великобритания, получават етикети "За деца до 18 години". Средната възраст на любителите на видео- и компютърните игри в страната е 28 години.



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.078