Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контакти



Новини / Компютри и интернет

04 Декември 07, 23:14
Стартира мащабна кампания “Децата безопасно в Интернет”

Днес, по инициатива на Майкрософт, стартира мащабна кампания “Децата безопасно в Интернет”, която ще продължи шест месеца. Инициативата е насочена към деца на възраст между 6 и 16 години, техните родители и учители и има за цел да ги запознае с основните правила за безопасна работа и забавление в глобалната мрежа. Лице на кампанията е Вики – Виктория Керин, която ще запише песен, посветена на безопасността на децата в Интернет и ще участва в открити уроци в училищата.

Играта на детския портал Az-deteto.com, която ще обучава децата в безопасно поведение онлайн, носи заглавието “Осмото правило” и се намира на адрес http://az-deteto.com/safe. Това правило ще бъде определяно от участниците в играта като продължение на изброени други седем правила. Всеки месец ще бъдат изтегляни по 5 награди за далите най-интересните предложения за осмо правило, а голямата награда - лаптоп, ще бъде връчена на официалния финал на кампанията на 24 май 2008 г.

В световния ден за безопасност в Интернет 12 февруари 2008 г. ще се състои премиерата на документалния филм “Децата безопасно в Интернет”. От средата на март филмът ще бъде прожектиран из училища в цялата страна в рамките на открити уроци, придружени с дискусии. В същия ден деца и родители ще имат възможността на специално организирана кръгла маса да се срещнат и разговарят с журналисти и представители на Държавна агенция за закрила на детето, Министерство на образованието и науката, Българска асоциация по информационни технологии, Държавна агенция за информационни технологии и съобщения, Националната Гореща линия за борба с незаконно и вредно за деца съдържание в Интернет, Обществения съвет за безопасен Интернет, SOS Детски селища България и Асоциация Родители. По време на цялата кампания ще бъдат разпространявани информационни материали, специално адаптирани за деца.

“Надявам се тази акция да бъде полезна за повишаване на Интернет културата и на родителите, за да могат ефективно да предпазят децата си, и на децата – да се чувстват защитени и сигурни, че познават основните правила за безопасност, каза Вики, която официално се ангажира с каузата да популяризира основите правила за безопасно поведение в Интернет.

“Радвам се да споделя, че преди броени дни получихме награда от Българския форум на бизнес лидерите за инициативи, насочени към осигуряване на сигурност на децата в Интернет. С тази кампания продължаваме и доразвиваме дейността си в тази насока. Майкрософт ще предостави безвъзмездно на всички, които искат да научат повече за сигурността онлайн, учебна програма за безопасно поведение в Интернет със ситуационни игри и въпроси. Съдържанието е разработено в рамките на глобалната инициатива на Майкрософт “Партньори в познанието” и ще бъде качено на сайтовете на медийните партньори, както и на www.teacher.bg в средата на декември”, каза Теодор Милев, който ръководи “Партньори в познанието” за Централна и Източна Европа.

Кампанията “Децата безопасно в Интернет” е съвместна инициатива на Майкрософт, детския портал Az-deteto.com, Националната Гореща линия за борба с незаконно и вредно за деца съдържание в Интернет, Обществения съвет за безопасен Интернет, Министерство на образованието и науката, Държавна агенция за информационни технологии и съобщения, Държавна агенция за закрила на детето, SOS Детски селища България, Асоциация Родители, фондация “Благодеятел” и Българска асоциация по информационни технологии.

Медийни партньори са Пари и ipo.bg, Телеграф, Монитор, Computerworld, Infoweek, Компютри, Personal Computer World, сп. Computer, АзБуки, БТА, www.actualno.com, www.mess.bg, www.crazy.bg,www.screen.bg, телевизионното предаване Hi Tech, телевизиите 7 дни, GTV и Евроком.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.8399