Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контактиНовини / Компютри и интернет

29 Март 08, 22:06
Стоенето пред компютъра разваля стойката на децата

Изследване е показало, че 40% от децата и юношите не могат да държат тялото си изправено, когато не седят. Снимка: sxc.hu

Изследване е показало, че 40% от децата и юношите не могат да държат тялото си изправено, когато не седят.
 

Когато децата прекарват часове в гледане на телевизия или пред компютъра, те развалят стойката си, защото се изкривява усещането им за собствените им тела, показва 9-годишно изследване на учени от Университета на Саарбрюкен в Германия, предаде ДПА.

Специален тест е бил използван, за да се изследват 1600 момичета и момчета на възраст от 7 до 16 години.

Експериментаторите са анализирали и измерили телата им, докато децата са стояли прави в продължение на 1 минута, първо с отворени очи, а после - със затворени. Изследването е показало, че 40% от децата и юношите не могат да държат тялото си изправено, когато не седят. Гърбът им се привежда, главата клюмва, раменете увисват, тялото видимо се накланя напред или назад.

Проблемите са били по-явни у деца, които дълго време гледат телевизия или седят пред екрана на компютъра. Стойката им е била още по-лоша, когато децата са изследвани, докато са със затворени очи.

При гледане на телевизия и игра на видеоигри се тренира зрението, но другите сетивни възприятия не се използват и сетивата не се упражняват достатъчно.

Известно е, че за добрата стойка и за движенията са важни не само очите, но и зони върху ходилото, в кожата, мускулите, сухожилията и ставите, а също и ухото.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1193