Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контакти



Новини / Образование

05 Юли 07, 11:24
Кариерно развитие на учителите предлагат от просветното министерство

 Просветното министерство предложи на синдикатите учителите да преминават през 5 степени на кариерно развитие. Предвижда се това да става за около 9 години като квалификационното обучение ще се плаща от държавата.

Първата от степените е “младши учител” – за нея не се изисква стаж, но за да премине в следващата степен, която е “учител”, преподавателят трябва де е работил поне 2 години. Следващите степени са “старши учител”, “главен учител” и “учител-методик”. Идеята е преподавателите да се стремят да се квалифицират, за да получават по-високи заплати.

Според министър Вълчев, разликата между парите за най- ниската и най-високата степен трябва да е в пъти. Тези степени ще формират основната заплата, а като вид премия пък се предвижда диференцираното заплащане. То обаче засега не среща единодушно одобрение, тъй като разделяло учителите на по-добри и по-лоши.

Даниел Вълчев – министър на образованието и науката: “Мисля, че по равно няма възможност и не е правилно да се дадат, но може с по-малки диференциации, ако искат. Но аз не се отнасям положително към ръководител, който няма смелост да сложи оценка на хората, които ръководи”.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4799