Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Обучението по информационни технологии в област Сливен

 
Рейтинг: 3.00
(2262)
Начало
Списък
Фото Галерия
Детски софтуер
За децата
Учебни помагала
Състезания по ИТ
Полезни линкове
Методика
Безопасен интернет
Речник
Новини
Тестове
Компютърни уроци
Хардуер
Нормативни актове
Ресурсна банка
Консултанти по ИТ
Анкета
Форум
Лични файлове
Презентации
Видео проекти
Изпрати SMS
За контактиХардуер / Монитор

Монитор
14.05.07 17:22

История

Дисплеите са изминали дълъг път от времето на мигащите в зелено монитори в текст-базираните компютърни системи от 70-те години на ХХ век.

  • През 1981 г. IBM представя Color Graphics Adapter(CGA), който е способен да възпроизведе четири цвята, и постига максимална резолюция от 320 пиксела хоризонтално по 200 пиксела вертикално(320х200).
  • През 1984 г. IBM представят Enhance Graphics Adapter(EGA) дисплей. Тази технология позволява до 16 различни цветове и увеличава резолюцията на 640х350 пиксела, като подобрява външния вид на дисплея и прави четенето на текст по-лесно.
  • През 1987 г. IBM представя Video Graphics Array(VGA) дисплей системата. Повечето компютри в днешно време поддържат този стандарт и много VGA монитори са все още в употреба.
  • IBM представя Extended Graphics Array(XGA) дисплея през 1990 г., който предлага 800х600 резолюция при истински цветове(true color - 16,8 милиона цвята) и 1024х768 резолюция при 65 536 цвята.

Повечето дисплеи, продавани днес поддържат Ultra Extended Graphics Array(UXGA) стандарта. Цветовата гама на UXGA се състои от 16,8 милиона цвята и резолюции до 1600х1200 пиксела, в зависимост от видео паметта на видео картата на компютъра. Максималната резолюция по принцип зависи от броя на цветовете, които се показват. Дисплей, който работи в SuperVGA(SVGA) режим може да показва до 16 777 216 (число, често закръгляно до 16,8 милиона) цвята, защото може да осъществява само 24-бита дълго описание на пиксел. Броя на битовете използвани, за да се опише пиксел се нарича bit дълбочина(bit depth). При мониторите, базирани на CRT технологията, скоростта на “освежаване”(refresh rate) е броя на пътите, в които изображението на дисплея е възпроизведено всяка секунда. Ако CRT монитора, например, поддържа 72 Херца(72 Hertz – 72 Hz), тогава той преминава през всичките пиксели от горе до долу 72 пъти в секундата. Скоростта на “освежаване” е много важна, защото тя контролира “премигванията” и колкото по-висока е тя толкова по-добре. Малкото херци или преминавания в секунда могат да направят премигванията видими за човешкото око, а това води до главоболие и напрежение в очите.

Видове монитори

1.Електронно лъчева тръба(CRT)

В индустрия, в която развитието е толкова бързо, изглежда изненадващо, че технологията, по която се произвеждат телевизорите и мониторите е на 100 години. Произходът на електронно-лъчева тръба (или CRT Cathode-Ray Tube, катодно-лъчева тръба ) никога не е бил много ясен. По-голямата част от компютърното общество смята, че германският учен Карл Фердинанд Браун е създал първия контролируем модел на CRT през 1887 г. Към края на 30-те години на миналия век CRT започват да се използват в първите телевизионни приемници. Въпреки, че днешните CRT, които се използват при компютърните монитори са претърпели модификации с цел подобряване на качеството на картината те все още работят на същия основен принцип.

1,1.Устройство и начин на действие

Мониторите с електронно-лъчева тръба, или както е модерно да се наричат, CRT-мониторите, обикновено са обемисти и причината е в самите CRT. Тя има специфична форма, нещо като ваклумирана стъклена бутилка. CRT започва с тънка част и постепенно се разширява до голяма основа. Тази основа е компютърният екран и от вътрешната си страна е покрита с хиляди малки луминифорни точици.

Луминифорите са вещества, които излъчват светлина, когато се „активират” от поток от електрони. При този процес различните луминифори излъчват светлина с различен цвят. Всяка точка се състои от три частици оцветен луминифор – червена, зелена и синя. Тези групи, съставени от по три луминифорни частици образуват така наречения пиксел. В по-тънката част на CRT се намира електронната „пушка”, който е съставен от катод, топлинен източник и фокусиращи елементи. Цветните монитори имат три отделни електронни „пушки”, като всяка една отговаря за различните луминифорни цветове. Изображенията се съставят, когато електроните, изстреляни от електронните „пушки” се приближават, за да „уцелят” съответните луминифорни капки.

Електронната „пушка” излъчва електрони, когатo топлинния източник е достатъчно нагрят, че да освободи електрони (отрицателно заредени частици) от катода. За да достигнат до луминифора, електроните първо трябва да преминат през фокусиращите елементи на монитора. Електронният лъч е кръгов по средата на екрана, но има тенденцията да придобива елипсовидна форма към краищата, поради което изображението там се изкривява. Наименованието на този процес е „астигматизъм”. Фокусиращите елементи служат, за да събират електронния поток в много тънък лъч. Така електронният лъч осветява само по една луминифорна точка в даден момент, след което електронните се „оттичат“ през луминифорните точки в голям, положително зареден анод, разположен близо до самия екран.

Поради това, че повърхността на CRT не е напълно сферична, лъчите които трябва да „пътуват” до центъра на екрана биват смалявани, докато тези, които „пътуват” до ъглите на монитора са сравнително по-дълги. Това означава, че периодът от време, в който лъчите са зависими от магнетично пречупване е различен, в зависимост от тяхната посока. За да компенсират, CRT притежават верига на пречупване, която динамично променя коефициента на пречупване в зависимост от позицията на електронните лъчи, които трябва да достигнат до повърхността на CRT. Преди електронният лъч да достигне луминифорните точки, той трябва да премине през надупчен лист, разположен точно срещу луминифора.

Когато лъчът се „удари” в екрана, енергетичните електрони се сблъскват с луминифорите, които отговарят на пикселите на изображението, което трябва да бъде изобразено на екрана. Когато това се случи всеки от тях трябва да бъде осветен в по-малка или по-голяма степен и светлината бива излъчена в цвета на отделните фосфорни капки. Това, че са разположени близко води до това, че човешкото око възприема техните комбинации, като единичен пиксел.

Най-важният аспект на един монитор е това дали може да възпроизведе стабилно изображение на избраната разделителна способност (резолюция) и цветова палитра. Монитор, който блещука или трепти, което обикновено се случва, когато по-голямата част от изображението е бяла (като в средата на Windows) може да причини болки и умора в очите, главоболие и мигрена. Също така е важно характеристиките на монитора да бъдат внимателно съпоставени с тези на графичната карта, която го управлява.

Разделителната способност е броя на пикселите, с които графичната способност описва работното поле. Този брой е представен като съотношение на хоризонталната и вертикалната стойност на пикселите. Стандартната VGA резолюция е 640x480 пиксела. Тази резолюция се оказа остаряла в началото на новото хилядолетие, когато средностатистическите разделителни способности на CRT монитори за SVGA и XGA съответно са 800x600 и 1024x768 пиксела.

1,2.Предимства и недостатъци

Намаляването на броя потребители, използващи CRT монитори е било предричано доста време, по следните причини: -те са тежки и заемат доста място -изразходват голямо количество електроенергия – за 17-инчов монитор са нужни 150 W - работят с високо напрежение поради което излъчват рентгенови лъчи -освен рентгенови лъчи, CRT излъчват високо и ниско честотните магнитни полета, които са доказано вредни за хората. -технологията на сканиране, която те използват прави трептенето на образа е неизбежно, което води до напрежение в очите и умора. -тяхната възприемчивост откъм електромагнитни полета ги прави уязвими във военни условия. -специфичната им форма води до не толкова правилното изобразяване на прави линии около краищата на монитора.

CRT мониторите доминираха на пазара в началото на новото хилядолетие поради следните причини: Луминифорите се използват от одавна и са достатъчно усъвършенствувани, те предлагат отлична цветова наситеност при много малкия размер на частиците, който се изисква при мониторите с висока разделителна способност (резолюция). Фактът, че луминифорите излъчват светлина във всички посоки означава, че екрана има видимоста от 180 градуса. CRT мониторите могат да постигнат стойности на осветеността до 1000 cd/m². Те използват проста и зряла технология и могат да бъдат произвеждани по-евтино. Все още цената им е по-ниска в сравнение с алтернативните технологии.

2.Течен кристален дисплей

Течинят кристален дисплей е добре познат под наименованието LCD, което идва от пълвите букви на английското liquid crystal display (тоест букв. на български "течен кристален дисплей") или това е монитор с течни кристали. Вид монитор, който се използва при дигиталните часовници и много портативни компютри.

LCD дисплеите използват два листа поляризиран материал с разтвор от течни кристали, намиращ се между тях. Електричните потоци, преминали през течността предизвикват подравняване на кристалите, такова че светлината да не може да премине през тях. Следователно всеки кристал представлява капак, който или позволява на светлината да премине през него или я блокира.

Монохромните LCD изображения често се появяват, като сини или тъмно сиви изображения върху сиво-бял фон. Цветните LCD дисплеи използват две основни техники за представяне на цвят: Пасивната матрица е по-евтината от тези две технологии. Другата технология, наречена Thin Film Transistor(TFT) или active-matrix(активна матрица) произвежда цветни изображения, които са толкова детайлни, колкото и тези на стандартните CRT дисплеи, но технологията е скъпа. Съкратено от Thin Film Transistor или тънък пластов транзистор. Това е вид LCD плосък монитор, при който всеки пиксел се контролира от един до четири транзистора. TFT технологията осигурява най-добрата резолюция при плоските монитори, но е и най-скъпа. TFT мониторите понякога биват наричани LCD с активна матрица. Дисплеите с пасивна матрица, появили се на пазара наскоро и които използват CSTN и DSTN технологиите демонстрират ясни цветове, като по този начин конкуренцията между тях и дисплеите с активна матрица става все по-жестока.

Повечето LCD монитори, използвани при преносимите компютри са “предавателни”, което прави текста, който се изобразява на тях по-лесен за четене.

Начинът, по който LCD контролира преминаването на светлината обхваща поляризирането на светлината. След като веднъж светлината бива поляризирана в определен ъгъл на поляризация с филтър нейната сила може да бъде контролирана чрез настройване на ъгъла на поляризиране чрез друг филтър.

Типове

  • TN TFT или ТН+Film TFT

Най-разпространеният тип цифров панел е базиран на технологията, наречена TN TFT или ТН+Film TFT (Twisted Nematic + Film). Терминът „пласт” (Film) означава допълнителен външен слой, който позволява да бъде увеличен обичайният ъгъл на гледане от 90 (45 от всяка от двете страни) до 140 градуса.

  • Super-TFT или IPS

Следващият основен тип LCD технология е IPS (In-Plane Switching), който е замислен, така че да подобри някой от недостатъците на TN TFT технологията. Тази технология също така бива наричана Super-TFT и бива развивана от фирмата Hitachi. IPS позволява увеличаване на ъгъла на видимост до почти 170 градуса, използвайки по-прецизен метод за контрол на наредбата на течните кристали, който е основният принос на тази технология. Въпреки това, контрастните съотношения остават на същото ниво, на което са тези при TN TFT технологията, а времето за реакция дори е нарастнало.

  • MVA

Третата технология бива развивана от фирмата Fujitsu и е обещаваща от гледна точка на преодоляването(нещата изглеждат така поне от теоритична гледна точка) на основните недостатъци на LCD панелите. Тази технология се нарича MVA (Multi-Domain Vertical Alignment или Многоадресово Вертикално Разположение) и е наследника на предишните VA технологии. В общи линии нейните предимства се съсредоточават в това че тя е способна да подобри ъгъла на видимост и представянето на цветовете. Тя осъществява тези си предимства, поради факта, че притежава всички цветови елементи върху панела, като те са разделени на клетки и зони. Те се формират по надигнатите части на вътрешната структура на филтрите. Целта на този дизайн е да може течните кристали да се движат в посока, противоположна на съседните си течни кристали. Това също така позволява на наблюдателя да вижда същата степен на засенченост и качество на цвета, независимо от ъгъла на гледане.

Плазмени монитори

Едно от основните предимства на плазмените дисплеи в сравнение с LCD и CRT е възможността за изобразяване на по-широк цветен спектър. Друго качество на плазмите е големият им ъгъл на видимост, особено в сравнение с LCD технологията. Контрастът при плазмените екрани е на нивото на най-добрите CRT телевизори, защото при първите може да се постигне наситено черно - черните пиксели изобщо не излъчват светлина за разлика от аналогичния случай при LCD пикселите. Високата яркост също е една от силните страни на плазмите. Не на последно място, тези дисплеи могат да бъдат с много голям диагонал при запазване на малка дебелина.

Сред недостатъците на плазмените дисплеи са големите по размери пиксели - на практика е проблем да бъде постигнат размер, по-малък от 0,5-0.6 мм. Минималният размер на един такъв екран е 32" или 82 см и единственият начин за увеличаване на резолюцията е чрез увеличаване на диагонала. Освен това гледането на плазмен екран от сравнително близко разстояние не е препоръчително заради наличието на трептене, породено от начина на функциониране на самия дисплей. При определени обстоятелства плазмите могат да "прогарят" подобно на CRT мониторите, на които дълго време е било показвано едно и също изображение. Казано с други думи, тези дисплеи стареят с времето и имат относително малко (за момента) време на живот на пикселите - между 5 и 10 години при няколко часа на ден употреба и постепенно губят качествата си. Оптичните свойства на пикселите след този период се влошават и изображението става бледо и неконтрастно. Освен това поради използването на високо напрежение консумацията им е доста висока - от порядъка на 250W за 42-инчов модел.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 край 
956. Ellawaity
01.01.19
19:56
Best Price On Viagra 100mg Viagra Wirkt Nicht Mehr Effet Secondaire Du Cialis 20 <a href=http://antabusefast.com>antabuse over the counter generic</a> Viagra E Hipertension Arterial Buy Propecia In Canada Celexa Online Pharmacy Cialis 5 Mg Indicazioni <a href=http://rxbill8.com>cialis online</a> Levitra Originale Prezzo Order Celebrex Prix Du Cialis Pharmacie <a href=http://orderciali.com>cialis price</a> Clomid Hyperstimulation
955.
14.02.18
23:38
diet pills
weight loss pill
best diet pill available
alli weight loss reviews
weight loss pills that work
954. Loans Online
11.02.18
16:15
money lenders <a href="https://moneylenders.us.org">private money lenders</a> direct lending <a href=https://moneylenders.us.org>loan service</a>
953. Speedy Cash
11.02.18
12:16
online loans <a href="https://loansonline.shop">loans online</a> internet payday loans <a href=https://loansonline.shop>online loans</a>
952. Pay For Essay Online
11.02.18
11:37
writing my paper <a href="https://writemypaper.us.com">write my custom paper</a> help writing a novel <a href=https://writemypaper.us.com>best quality essay writing service</a>
951. Cash Loan
11.02.18
09:19
online payday advance <a href="https://onlinepayday.us.com">direct lending payday loans</a> online payday advance <a href=https://onlinepayday.us.com>online payday loans</a>
950. Spotloan
11.02.18
05:15
bad credit loans <a href="https://creditloans.us.com">guaranteed personal loan</a> payday loans lake charles <a href=https://creditloans.us.com>simple interest loan</a>
949. Write My Essays
11.02.18
02:46
pay for someone to do your homework <a href="https://homeworkhelp.us.com">help with my homework</a> help homework <a href=https://homeworkhelp.us.com>homework help</a>
948. Jamesbok
11.02.18
02:01
illustration essay <a href="https://illustrationessay.trade">write essay</a> essay help <a href=https://illustrationessay.trade>essay help</a> payday loan direct lenders <a href="https://directpaydayloanlenders.webcam">payday lenders direct</a> direct payday loan lenders <a href=https://directpaydayloanlenders.webcam>payday loan direct lenders</a> buy essays online <a href="https://buyessays.stream">cpm algebra 2 homework help</a> buy essays <a href=https://buyessays.stream>mathematics assignment help</a> write a paper <a href="https://writeapaper.stream">write a paper</a> assignment solution help <a href=https://writeapaper.stream>write my paper</a> free webcam sex chat <a href="https://freesexcamchat.cricket">free sex chat sites</a> live porn webcam <a href=https://freesexcamchat.cricket>free adult sex chat</a> solve my math <a href="https://schoolpapers.trade">cheap research paper writing service</a> solve my math problem <a href=https://schoolpapers.trade>sociology homework help</a> payday loans for bad credit <a href="https://paydayloansforbadcredit.stream">payday loans no credit check</a> payday bad credit loan <a href=https://paydayloansforbadcredit.stream>payday loans no credit check</a> chat sex <a href="https://chatsex.trade">sex chat</a> sex chat <a href=https://chatsex.trade>chat sex</a> do my term paper <a href="https://researchwriting.stream">research writing</a> assignment help review <a href=https://researchwriting.stream>research writing</a>
947. Pay Day Loans
10.02.18
22:43
loan today <a href="https://sameday.us.com">same day loans</a> payday loan places <a href=https://sameday.us.com>private lender</a>
946. Pay Day Loans
10.02.18
22:23
direct lending <a href="https://moneylenders.us.org">money lenders</a> direct payday lender <a href=https://moneylenders.us.org>bad credit loans direct lenders</a>
945. Direct Lender Loans
10.02.18
12:51
loans no credit check <a href="https://loansnocreditcheck.us.com">loans in columbus ohio</a> money loans no credit check <a href=https://loansnocreditcheck.us.com>personal loans no credit check</a>
944. vehicle insurance
10.02.18
11:54
farm bureau auto insurance <a href="https://autoinsurancequote.us.com">auto insurance quote</a> auto insurance quote <a href=https://autoinsurancequote.us.com>auto insurance quote</a>
943. Quick Loan
09.02.18
16:18
best online loans instant approval <a href="https://loansonline.us.com">personal loan interest rate</a> quick online loans instant approval <a href=https://loansonline.us.com>online personal loans</a>
942. Essay Writer Online
09.02.18
12:50
term paper help <a href="https://termpaper.us.com">term papers for sale online</a> write a term paper <a href=https://termpaper.us.com>help writing term paper</a>
941. Pay To Write Essays
09.02.18
10:22
writing service <a href="https://essaywritingservices.us.org">essay writing services</a> paying someone to write a paper <a href=https://essaywritingservices.us.org>essay writing service toronto</a>
940.
09.02.18
05:46
best diet pills
top diet pills
top diet pills
diet pills that really work
pills to lose weight
939. Loans Online
09.02.18
03:17
loans online <a href="https://loansonline.us.com">loans online</a> 1000 payday loans <a href=https://loansonline.us.com>california cash advance</a>
938. best auto insurance
08.02.18
13:24
best auto insurance <a href="https://bestcarinsurance.us.com">trustage auto insurance</a> best car insurance companies <a href=https://bestcarinsurance.us.com>cheap car insurance in california</a>
937. Write Essay Online
08.02.18
09:35
persuasive essay subjects <a href="https://essaywriting.us.com">help with my college essay</a> college essay writing <a href=https://essaywriting.us.com>help me to write my essay</a>
936. Jamesbok
08.02.18
07:28
short term loans direct lenders <a href="https://shorttermloansdirectlenders.webcam">payday faxless fast cash loan</a> short term loans direct lenders <a href=https://shorttermloansdirectlenders.webcam>short term loans direct lenders</a> college essay <a href="https://scholarshipessay.science">custom dissertation writing services</a> scholarship essay <a href=https://scholarshipessay.science>write essay</a> cengage online homework <a href="https://collegeessayhelp.cricket">ontario homework help</a> college essay help <a href=https://collegeessayhelp.cricket>research paper order</a> best payday loan online <a href="https://bestpaydayloan.cricket">no credit check payday loans</a> best payday loan <a href=https://bestpaydayloan.cricket>best cash loans online</a> payday loans on line <a href="https://internetpaydayloans.stream">online payday loans</a> guaranteed payday loans <a href=https://internetpaydayloans.stream>online payday lenders</a> loans online bad credit <a href="https://loansonlinebadcredit.webcam">payday loans direct lenders</a> loans online bad credit <a href=https://loansonlinebadcredit.webcam>loans online bad credit</a> free webcam porn <a href="https://freewebcamporn.bid">nude chats</a> free naked webcam <a href=https://freewebcamporn.bid>sex chat free</a> essays papers <a href="https://essaywriting.stream">essay writing</a> i hate doing homework <a href=https://essaywriting.stream>writing my essay</a>
935. Best Online Loans
08.02.18
01:44
personal loans for bad credit <a href="https://personalloans.us.org">bad credit installment loans guaranteed</a> very poor credit personal loans <a href=https://personalloans.us.org>personal loans with bad credit</a>
934. Best Online Loans
06.02.18
22:51
how to apply for a loan <a href="https://loansinstantapproval.us.com">loans instant approval</a> best online loans instant approval <a href=https://loansinstantapproval.us.com>no credit check payday loans instant approval</a>
933. auto insurances
06.02.18
16:03
cheap auto insurance quotes online <a href="https://cheapautoinsurance.us.org">cheap auto insurance in michigan</a> cheap car insurance in nj <a href=https://cheapautoinsurance.us.org>erie car insurance</a>
932. French Homework
06.02.18
14:54
writing an argumentative essay <a href="https://essaywriting.us.com">essay newspaper</a> argumentative writing essay <a href=https://essaywriting.us.com>essay newspaper</a>
931. Cash Loan
06.02.18
14:07
faxless payday loan <a href="https://paydayloan.us.org">faxless payday loan</a> hassle free payday loans <a href=https://paydayloan.us.org>no fax payday loan</a>
930. car insurance cost
06.02.18
08:46
best auto insurance <a href="https://bestcarinsurance.us.com">best auto insurance companies</a> best car insurance <a href=https://bestcarinsurance.us.com>maryland auto insurance quote</a>
929. Paydayloan
06.02.18
05:38
loans online <a href="https://loansonline.us.com">loans online</a> loans available <a href=https://loansonline.us.com>best online loans instant approval</a>
928. Cash Loan
05.02.18
22:42
very bad credit personal loans <a href="https://loansforbadcredit.us.org">loans for bad credit</a> bad credit loans <a href=https://loansforbadcredit.us.org>fast money loans</a>
927. insurance auto
05.02.18
17:18
cheap full coverage auto insurance <a href="https://cheapautoinsurance.us.org">cheap auto insurance</a> cheap auto insurance <a href=https://cheapautoinsurance.us.org>extremely cheap auto insurance</a>
926. Direct Lender Loans
05.02.18
14:56
loan service <a href="https://onlineloan.us.com">loan application</a> loan site <a href=https://onlineloan.us.com>online loan</a>
925. Quick Loans
05.02.18
11:54
colorado payday loans <a href="https://onlineloan.us.com">online loan</a> payday loans interest rates <a href=https://onlineloan.us.com>loan application</a>
924. insurance quotes
05.02.18
05:10
best auto insurance companies <a href="https://bestcarinsurance.us.com">auto insurance online purchase</a> buy auto insurance <a href=https://bestcarinsurance.us.com>best car insurance</a>
923. Online Payday Loan
04.02.18
22:15
online loan <a href="https://onlineloan.us.com">no fax cash advance</a> lendingtree <a href=https://onlineloan.us.com>debt relief</a>
922. low car insurance
04.02.18
20:29
auto insurance florida <a href="https://autoinsurancequotes.us.org">classic auto insurance</a> auto insurance quotes <a href=https://autoinsurancequotes.us.org>auto insurance quotes</a>
921. Speedycash
04.02.18
12:59
online loan <a href="https://onlineloan.us.com">loan online</a> loan application <a href=https://onlineloan.us.com>online loan</a>
920. Online Payday Loans
04.02.18
12:53
no fax payday loan <a href="https://paydayloan.us.org">loans indianapolis</a> payday loan <a href=https://paydayloan.us.org>credit loans for bad credit</a>
919. Cash Loan
04.02.18
11:56
loan interest <a href="https://loansonline.us.com">loans online</a> personal loans online <a href=https://loansonline.us.com>best online loans instant approval</a>
918. Jamesbok
04.02.18
05:07
college essay help <a href="https://collegeessayhelp.cricket">dissertation writers</a> college essay help <a href=https://collegeessayhelp.cricket>college essay help</a> web cam nude <a href="https://freecamporn.science">slut cams</a> free online porn chat <a href=https://freecamporn.science>adult cam</a> online payday advance loan <a href="https://onlinepaydayadvanceloan.stream">instant online payday loan</a> cash loan lenders <a href=https://onlinepaydayadvanceloan.stream>easy payday loans</a> live sex chat <a href="https://sexchat.cricket">sex chat</a> porn show <a href=https://sexchat.cricket>sex chat</a> research essay <a href="https://researchessay.cricket">research essay</a> research essay <a href=https://researchessay.cricket>research papers</a> paper writing <a href="https://paperwriting.webcam">writing my paper</a> writing a paper <a href=https://paperwriting.webcam>sociology homework help</a>
917. Write Essays For Me
04.02.18
01:33
article review apa <a href="https://paperwritingservice.us.com">writing a article review</a> paper writing service <a href=https://paperwritingservice.us.com>argument paper</a>
916. Getting A Loan
03.02.18
20:30
personal loans online <a href="https://personalloansonline.us.org">affordable payday loans</a> alternatives to payday loans <a href=https://personalloansonline.us.org>where can i get a loan with bad credit</a>
915. Getting A Loan
03.02.18
11:22
loans no credit check <a href="https://loansnocreditcheck.us.com">loans no credit check</a> direct lending <a href=https://loansnocreditcheck.us.com>loan no credit check</a>
914. Jamesbok
03.02.18
01:13
payday loans lenders <a href="https://paydayloanslenders.stream">payday loans lenders</a> get a loan <a href=https://paydayloanslenders.stream>direct lenders payday loans</a> research report <a href="https://researchwriting.webcam">research essay</a> research writing <a href=https://researchwriting.webcam>research writing</a> dissertation online <a href="https://bestessaywritingservice.cricket">best essay writing service</a> essay for college <a href=https://bestessaywritingservice.cricket>dissertation writing</a> no credit check emergency loans <a href="https://fastestpaydayloan.bid">online payday loan application</a> payday loan <a href=https://fastestpaydayloan.bid>fast payday loan</a>
913. Custom Essay
02.02.18
19:07
write my paper for me <a href="https://writemypaperforme.us.com">write my paper for me</a> writing paper online <a href=https://writemypaperforme.us.com>paper writing services online</a>
912.
02.02.18
17:24
2017 best weight loss pills
weight loss medication
weight loss pills for women
weight loss medication
weight loss products
911. Direct Lenders
02.02.18
14:56
payday loan in las vegas <a href="https://cashadvanceloan.us.com">payday loans direct</a> online payday advance <a href=https://cashadvanceloan.us.com>express cash advance</a>
910. Online Loans
02.02.18
05:31
discover personal loans <a href="https://paydayloan.us.org">payday loan</a> payday loan <a href=https://paydayloan.us.org>loan site</a>
909. A Payday Loan
01.02.18
23:25
cash loans <a href="https://cashloans.us.com">apply for loan online</a> cash loans <a href=https://cashloans.us.com>personal loans rates</a>
908. Speedycash
01.02.18
09:59
payday advance <a href="https://paydayadvance.us.com">payday advance</a> fast cash advance <a href=https://paydayadvance.us.com>online loans instant</a>
907. Homework Help Online
01.02.18
08:03
paper writing service <a href="https://paperwritingservice.us.com">australia essay writing service</a> best college essay writing service <a href=https://paperwritingservice.us.com>paper writing service</a>
906. Online Loan
01.02.18
00:04
installment loans <a href="https://installmentloans.us.com">installment loans</a> installment loans guaranteed <a href=https://installmentloans.us.com>need money today</a>
905. Jamesbok
31.01.18
11:14
online payday advance <a href="https://onlinepaydayloanapplication.science">online payday loan application</a> payday loans online direct lender <a href=https://onlinepaydayloanapplication.science>online payday loan application</a> free webcam porn <a href="https://freewebcamporn.bid">free webcam porn</a> chat sex <a href=https://freewebcamporn.bid>free webcam porn</a> online payday advance loan <a href="https://onlinepaydayadvanceloan.stream">online payday loan application</a> online payday advance loan <a href=https://onlinepaydayadvanceloan.stream>online payday advance loan</a> bad credit payday loans <a href="https://onlinepaydayloansforbadcredit.bid">payday lenders direct</a> same day payday loans online <a href=https://onlinepaydayloansforbadcredit.bid>payday loans bad credit</a> research essay <a href="https://schoolpapers.science">help me with my essay</a> research papers <a href=https://schoolpapers.science>math help online</a>
904. Jamesbok
30.01.18
21:16
pay for essays online <a href="https://bestessaywritingservice.science">essay writing service</a> college essay <a href=https://bestessaywritingservice.science>assignment help</a> college essay help <a href="https://researchessay.bid">research essay</a> research papers <a href=https://researchessay.bid>essay help</a> karen dreams webcam <a href="https://freewebcamsex.stream">free webcam sex chat</a> free webcam sex chat <a href=https://freewebcamsex.stream>free web cam sluts</a> college essay <a href="https://collegeessayprompts.trade">college essay prompts</a> college essay prompts <a href=https://collegeessayprompts.trade>do my essay</a> payday loans online <a href="https://directlenderpaydayloans.cricket">payday loans direct lender</a> direct online lenders <a href=https://directlenderpaydayloans.cricket>payday loan direct lender</a>
903. Fastest Payday Loan
30.01.18
16:58
free payday loan <a href="https://cashadvanceloan.us.com">cash advance loans</a> payday direct <a href=https://cashadvanceloan.us.com>advance loan</a>
902. Jamesbok
30.01.18
13:24
research papers <a href="https://schoolpapers.cricket">research papers</a> school papers <a href=https://schoolpapers.cricket>research papers</a> small payday loans <a href="https://smallpaydayloans.bid">small payday loans</a> best payday loans <a href=https://smallpaydayloans.bid>small payday loans</a> where to buy essays <a href="https://researchwriting.stream">successful college essay</a> research report <a href=https://researchwriting.stream>buy research paper</a> college essay help <a href="https://collegeessaywriter.bid">college essay writer</a> college essays <a href=https://collegeessaywriter.bid>write my essay</a> direct payday loan lenders <a href="https://paydaybadcreditloan.bid">payday loans for bad credit</a> online payday loan <a href=https://paydaybadcreditloan.bid>payday bad credit loan</a> advance payday loans <a href="https://advancepaydayloans.cricket">payday cash advance loan</a> advance payday loans <a href=https://advancepaydayloans.cricket>payday advance loan</a> direct payday loan lenders <a href="https://directpaydayloanlenders.webcam">get a loan</a> direct payday loan lenders <a href=https://directpaydayloanlenders.webcam>quick cash loans</a> physics assignment help <a href="https://collegeapplicationessay.bid">college application essay</a> college essay help <a href=https://collegeapplicationessay.bid>writing a science research paper</a>
901. direct car insurance
30.01.18
07:10
best car insurance companies <a href="https://bestcarinsurance.us.com">top car insurance companies</a> top rated auto insurance companies <a href=https://bestcarinsurance.us.com>best car insurance rates</a>
900. Buy Papers Online
30.01.18
00:55
homework help <a href="https://homeworkhelp.us.com">can you help me with my homework</a> homework help <a href=https://homeworkhelp.us.com>homework help</a>
899. Homework Research
29.01.18
11:22
buy research papers <a href="https://researchessay.us.com">research essay</a> research essay <a href=https://researchessay.us.com>write my research paper</a>
898.
29.01.18
10:40
casino online
online slots
online casino
online slots
online slots
897. insurance quotes
29.01.18
04:34
online auto insurance quotes <a href="https://autoinsurancequotes.us.org">free auto insurance quotes comparison</a> auto insurance quotes <a href=https://autoinsurancequotes.us.org>auto insurance quotes</a>
896. Loans For Bad Credit
28.01.18
18:26
cash loans <a href="https://cashloans.us.com">need cash now</a> need money now <a href=https://cashloans.us.com>cash loans</a>
895. Jamesbok
28.01.18
10:53
payday loans direct lenders <a href="https://paydayloansdirectlenders.stream">no credit check payday loans</a> payday loans online direct lenders <a href=https://paydayloansdirectlenders.stream>payday loans online direct lenders</a> online payday loan <a href="https://onlinepaydayadvanceloan.stream">loans online no credit check</a> advance payday loans online <a href=https://onlinepaydayadvanceloan.stream>advance payday loans online</a> free porn cams <a href="https://liveporncams.webcam">chat with sluts</a> bbw live cams <a href=https://liveporncams.webcam>live porn cams</a> instant online loans <a href="https://onlinepaydayloaninstantapproval.loan">pay day loans</a> direct payday loans <a href=https://onlinepaydayloaninstantapproval.loan>online payday loan instant approval</a> same day loans <a href="https://samedayloans.cricket">get a loan</a> same day loans <a href=https://samedayloans.cricket>fastest payday loan</a> buy essay online <a href="https://buyessayonline.stream">buy essay</a> buy essays online <a href=https://buyessayonline.stream>buy essays online</a>
894. Aa Seat Assignment
28.01.18
10:47
term papers <a href="https://termpaper.us.com">term paper writer</a> write a term paper https://termpaper.us.com - term paper writer
893. Loans For Bad Credit
28.01.18
09:20
online personal loans <a href="http://loansonline.us.com">payday loans online</a> online loan <a href=http://loansonline.us.com>payday loans guaranteed approval</a>
892. Jamesbok
28.01.18
03:04
direct lender payday loans <a href="https://onlinepaydayloanlender.loan">online payday loan lenders</a> best payday loan online <a href=https://onlinepaydayloanlender.loan>best payday loan</a> write essay for me <a href="https://bestessaywritingservice.cricket">essay writing service</a> best essay writing service <a href=https://bestessaywritingservice.cricket>best essay writing service</a> direct payday lenders online <a href="https://bestpaydayloan.cricket">best payday loans</a> best payday loan <a href=https://bestpaydayloan.cricket>speedycash</a> swinger cams <a href="https://freexxxwebcams.webcam">free porn web cam</a> free xxx webcams <a href=https://freexxxwebcams.webcam>free webcam sluts</a> free webcam porn <a href="https://freewebcamporn.bid">free webcam porn</a> free online porn chat <a href=https://freewebcamporn.bid>free webcam porn</a> world religions homework help <a href="https://schoolpapers.science">write my paper for me</a> school papers <a href=https://schoolpapers.science>research essay</a> online payday loans direct lenders <a href="https://shorttermloansdirectlenders.webcam">online payday loans direct lenders</a> short term loans direct lenders <a href=https://shorttermloansdirectlenders.webcam>short term loans direct lenders</a>
891. Jamesbok
26.01.18
22:16
bad credit payday loans direct lenders <a href="https://badcreditpaydayloansdirectlenders.cricket">fast payday loans</a> bad credit payday loans direct lenders <a href=https://badcreditpaydayloansdirectlenders.cricket>no credit loans guaranteed approval</a> advance payday loans online <a href="https://advancepaydayloans.cricket">advance payday loans</a> online payday loans <a href=https://advancepaydayloans.cricket>payday advance online</a> pay day lenders <a href="https://directlenderpaydayloans.cricket">direct lender payday loans</a> payday loans direct lender <a href=https://directlenderpaydayloans.cricket>small online payday loans</a> online cash advance <a href="https://paydaylendersdirect.webcam">payday lenders direct</a> payday lenders direct <a href=https://paydaylendersdirect.webcam>spotloan</a> porn live webcam <a href="https://webcammasturbation.stream">webcam masturbation</a> webcam sluts <a href=https://webcammasturbation.stream>online porn chat</a> writing my paper <a href="https://bestessaywritingservice.science">best essay writing service</a> best essay writing service <a href=https://bestessaywritingservice.science>research paper titles</a> essay writing <a href="https://essaywriting.trade">roman homework help</a> writing my essay <a href=https://essaywriting.trade>calc homework help</a> best payday loans online <a href="https://bestpaydayloans.stream">best payday loans online</a> easiest payday loan to get <a href=https://bestpaydayloans.stream>payday loan online</a>
890. Janebok
26.01.18
16:38
bad credit personal loans <a href="https://personalloans.us.org">bad credit installment loans guaranteed</a> loan companies for bad credit <a href=https://personalloans.us.org>bad credit personal loans</a>
889. Online Essay Writer
25.01.18
20:12
writing my paper <a href="https://writemypaperforme.us.com">persuasive and argumentative writing</a> write my paper for me <a href=https://writemypaperforme.us.com>write my paper for me</a>
888. Jamesbok
25.01.18
17:01
buy essay online <a href="https://buyessayonline.cricket">critical essay</a> essay online <a href=https://buyessayonline.cricket>cbbc homework help</a> no credit check loans <a href="https://quickloans.science">payday loans</a> short term loans direct lenders <a href=https://quickloans.science>cash loans</a> best payday loans <a href="https://bestpaydayloans.stream">best payday loans online</a> paydayloans <a href=https://bestpaydayloans.stream>best payday loans online</a> free sex webcam chat <a href="https://camsites.cricket">chat webcams</a> cam sites <a href=https://camsites.cricket>cam sites</a> free sex webcam <a href="https://chatsex.bid">webcam porn video</a> free sex chat <a href=https://chatsex.bid>fuck show</a> research essay <a href="https://researchessay.bid">essay help</a> do my dissertation <a href=https://researchessay.bid>research essay</a> webcam amateur <a href="https://freechatrooms.webcam">free cam sex chat</a> sluts online <a href=https://freechatrooms.webcam>online fucking</a> instant online payday loan <a href="https://instantonlinepaydayloan.cricket">instant online payday loan</a> instant online payday loan <a href=https://instantonlinepaydayloan.cricket>instant online loans</a> payday bad credit loan <a href="https://paydaybadcreditloan.bid">bad credit payday loans</a> payday bad credit loan <a href=https://paydaybadcreditloan.bid>cash loans no credit check</a>
887. White Paper Writers
25.01.18
13:26
help me write my paper <a href="https://essaywritingservices.us.org">college essay writing service</a> college paper writer <a href=https://essaywritingservices.us.org>write articles for money</a>
886. Custom Essay Writer
25.01.18
08:16
an argumentative essay <a href="https://argumentessay.us.com">essay online</a> essay writing words https://argumentessay.us.com - argument essay
885. Payday
25.01.18
03:57
installment loans guaranteed <a href="https://installmentloans.us.com">installment loans online</a> express payday loan <a href=https://installmentloans.us.com>installment loans</a>
884.
25.01.18
00:41
real money casino
real money casino
casino online
online casino
online casino
883. Paydayloan
24.01.18
09:11
installment loans <a href="https://installmentloans.us.com">installment loans online</a> installment loans guaranteed <a href=https://installmentloans.us.com>installment buying definition</a>
882. Instant Online Loans
24.01.18
03:51
installment credit <a href="https://personalloans.us.org">bad credit personal loans guaranteed approval</a> small loans <a href=https://personalloans.us.org>personal loans</a>
881. Homeworks Of America
23.01.18
19:38
write my paper <a href="https://writemypaper.us.com">write my paper for me</a> need help with my homework paper <a href=https://writemypaper.us.com>write my custom paper</a>
880. Writing Essay Online
22.01.18
19:04
term paper writer <a href="https://termpaper.us.com">term paper</a> term paper <a href=https://termpaper.us.com>term papers</a>
879. Best Online Loans
22.01.18
17:16
installment loans guaranteed <a href="https://installmentloans.us.com">installment loans</a> 1000 payday loans <a href=https://installmentloans.us.com>installment loans</a>
878. Easy Payday Loan
22.01.18
15:06
loans no credit check <a href="https://loansnocreditcheck.us.com">personal loans no credit check</a> loans no credit check <a href=https://loansnocreditcheck.us.com>loans no credit check</a>
877. Help With My Essay
22.01.18
14:15
college essays 2016-17 <a href="https://essaywriting.us.com">writing an argumentative essay</a> writing an essay <a href=https://essaywriting.us.com>essay writing</a>
876. Payday Loans Online
22.01.18
06:03
cash loans <a href="http://cashloans.us.com">instant cash loans</a> cash loans <a href=http://cashloans.us.com>need money now</a>
875. Assignment Notebooks
22.01.18
04:13
write my paper <a href="https://writemypaper.us.com">essay writing service toronto</a> write my paper for me <a href=https://writemypaper.us.com>writing my paper</a>
874. Jamesbok
21.01.18
06:12
easy fast payday loans <a href="https://fastpaydayloans.cricket">fast payday loans</a> fast payday loans <a href=https://fastpaydayloans.cricket>easy fast payday loans</a> essay checker <a href="https://criticalessay.trade">critical essay</a> essay writing <a href=https://criticalessay.trade>critical essay</a> paper writing <a href="https://essaywriting.stream">essay writing</a> dissertation writing <a href=https://essaywriting.stream>essay writing service</a>
873. Money Loan
19.01.18
22:34
payday loans online <a href="https://paydayloansonline.us.org">payday loans online</a> 5000 loan no credit check <a href=https://paydayloansonline.us.org>877 cash now</a>
872. Payday Express
19.01.18
06:27
cash loans online <a href="https://cashadvanceloan.us.com">www cash advance</a> cash advance loan <a href=https://cashadvanceloan.us.com>cash advance loan</a>
871. English Essay Writer
19.01.18
04:47
essay paper writing service <a href="https://paperwritingservice.us.com">paper writing service</a> cheap essay writing service <a href=https://paperwritingservice.us.com>cheap essay writing service</a>
870. Speedycash
18.01.18
13:18
payday advance <a href="https://paydayadvance.us.com">payday advances</a> payday advance <a href=https://paydayadvance.us.com>low interest personal loan</a>
869. Direct Lender Loans
17.01.18
19:26
personal loans no credit check <a href="https://loansnocreditcheck.us.com">loans no credit check</a> loans no credit check <a href=https://loansnocreditcheck.us.com>money lenders online</a>
868. Direct Lenders
17.01.18
17:36
instant cash loan <a href="https://installmentloans.us.com">home loans for bad credit</a> quick money making <a href=https://installmentloans.us.com>bad credit installment loans</a>
867. Janebok
17.01.18
12:50
quickloan <a href=https://quickloans.us.com>quick cash loans</a> need fast money <a href=https://quickloans.us.com>quick loans</a>
866. Loans Online
17.01.18
09:59
online personal loans <a href="https://loansonline.us.com">loans online</a> need cash <a href=https://loansonline.us.com>loans online</a>
865. Homework Help Online
17.01.18
09:34
college assignment help <a href="https://researchpaper.us.com">research paper</a> help essay writing https://researchpaper.us.com - research paper
864. Best Online Loans
16.01.18
01:36
personal loans unsecured <a href="https://personalloansonline.us.org">personal loans online</a> best personal loans <a href=https://personalloansonline.us.org>cheap personal loans</a>
863. Jamesbok
14.01.18
20:48
cheap essays <a href="https://collegeessayprompts.trade">college essay prompts</a> secondary homework help <a href=https://collegeessayprompts.trade>college essay prompts</a> school papers <a href="https://schoolpapers.trade">school papers</a> school papers <a href=https://schoolpapers.trade>get help with homework</a> free sex chat <a href="https://chatsex.bid">sex chat</a> chat sex <a href=https://chatsex.bid>chat sex</a> research paper <a href="https://collegepaper.trade">buy research papers</a> college paper <a href=https://collegepaper.trade>homework helps students</a> quick cash loan <a href="https://thebestonlinepaydayloans.trade">fast loans no credit check</a> quick cash loan <a href=https://thebestonlinepaydayloans.trade>payday loans online</a> loans <a href="https://quickloans.trade">cash loans</a> cash loans <a href=https://quickloans.trade>easy payday loan</a> internet payday loans <a href="https://easyloans.webcam">easy approval payday loans</a> easy loans <a href=https://easyloans.webcam>same day loan</a> research writing <a href="https://researchwriting.stream">no dissertation doctorate</a> pre algebra homework help <a href=https://researchwriting.stream>research paper</a> amateur webcam girls <a href="https://wifewebcam.cricket">wife webcam</a> wife webcam <a href=https://wifewebcam.cricket>wife on webcam</a> research papers <a href="https://researchessay.bid">government homework help</a> research paper <a href=https://researchessay.bid>research essay</a>
862. Homework Research
14.01.18
16:30
saint ephrem homework online <a href="https://researchpaper.us.com">research essay</a> research paper <a href=https://researchpaper.us.com>need help on math homework</a>
861. Pay For Essay Online
14.01.18
13:13
argumentative essay <a href="https://argumentativeessay.us.com">argumentative essay</a> argumentative essay <a href=https://argumentativeessay.us.com>argument essays</a>
860. Loan Cash
13.01.18
19:04
real payday loans <a href="https://cashadvanceloan.us.com">advance loan</a> cash advance loan <a href=https://cashadvanceloan.us.com>advance loan</a>
859. Paydayloan
13.01.18
13:53
payday cash loan <a href="https://payday.us.com">payday loans online direct lender</a> advance cash payday loan <a href=https://payday.us.com>payday loan online</a>
858. Homework For Pre K
12.01.18
18:18
argumentative essay <a href="https://argumentativeessay.us.com">argumentative essay</a> argumentative essay <a href=https://argumentativeessay.us.com>argumentative essay</a>
857. Fastest Payday Loan
12.01.18
18:18
cash loan <a href="https://loan.us.org">payday loans</a> easy fast payday loans <a href=https://loan.us.org>bad credit payday loans direct lenders</a>
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1118